Arrosejat de l’Illa de Buda

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS BOMBA ILLA DE BUDA ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – El Safrà El Tossal de Les Garrigues es pot triturar i barrejar-se amb la resta del sofregit o 10 minuts abans posar-lo en 100 ml de brou calent fent una infusió, per afegir-lo en el moment d’incorporar la resta del caldo.

3 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:

  • Posar oli d’oliva en una cassola i sofregir el tomàquet, l’all, la ceba, el porro i el pebrot, que es poden triturar prèviament. Si es vol, incloure a la picada el safrà “EL TOSSAL”.
  • Una cop fet el sofregit afegir aigua i el peix per confeccionar el caldo.
  • En altre cassola amb una mica d’oli d’oliva es fregeix l’arròs i s’afegeixen 1,2 litres de brou de peix ja en plena bullició. Reservar 300 ml per si fos necessari afegir-ne.
  • Esperar 15 minuts i afegir la sal i el pebre al gust. També es pot fregir unes gambes o llagostins i cloïsses per adornar l’arròs un cop cuit.

Temps de cocció del arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts aproximadament, mes 4 minuts de repòs.

Ingredients per 4 persones:

  • 400 grams de arròs BOMBA “ILLA DE BUDA ÚNIC”.
  • 1 all porro.
  • ½ pebrot roig o verd.
  • 1 ceba.
  • Unes fulles de julivert.
  • 1 tomàquet.
  • Peix per fer el brou, preferiblement escòrpora o morralla, o el que es tingui mes a mà.
  • Oli d’oliva.
  • Pebre negre.
  • Safrà del “TOSSAL de Les Garrigues”, entre 15 i 20 brins.
  • 1 copa de vi blanc.