SABIES QUE…
L’arròs es divideix en dues grans famílies i unes 2.000 varietats comercialitzades al món:
Japonica
Les varietats d’arròs japonica
presenten el grà rodó.
Índica
Les varietats d’arròs índica
presenten el grà llarg
L’arròs és el segon cereal més consumit del món, després del blat. És saludable i ric en vitamines. Un quilogram d’arròs pot oferir 10 o 11 racions, per la qual cosa el cost per ració permet apostar per un arròs “extra” amb origen, qualitat i puresa i, a més, de proximitat, com el nostre arròs “Illa de Buda”.
Categories d’arròs
L’arròs categoria extra amb l’etiqueta vermella és el de major qualitat, en contenir un mínim de 92% de grans sencers per quilogram, sense mescla de varietats. El nostre arròs “L’Illa de Buda” és de categoria extra. La qualitat extra facilita una millor cocció, rendiment i presència en les teves receptes. Fixa’t, en comprar el teu arròs, que sigui extra.
L’arròs categoria I (Primera) amb l’etiqueta verda, conté un 6% més de grans partits, defectuosos i, en molts casos, amb mescla de varietats. Fixa’t en les etiquetes dels envasos per a comprovar aquestes diferències.
Compromesos amb l’Illa de Buda i el seu Delta
Illa de Buda és una marca d’arròs compromesa amb la defensa i conservació de l’Illa i el seu Delta. Conreem dues varietats d’arròs rodó: BOMBA i MARISMA. Dues varietats autòctones de l’Illa de Buda, usant només llavors i varietats del Delta de l’Ebre.
El nostre arròs Illa de Buda es conrea exclusivament a l’illa amb una producció limitada i seguint mètodes respectuosos amb el medi ambient. Defensem la Naturalesa i produïm un arròs únic amb una forta aposta per la defensa del territori i la seva fauna. Una lluita contra el canvi climàtic.
Sabíes que l’illa de Buda…