Arròs caldos de llamàntol

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES ELABORADES AMB “ARRÒS MARISMA” ILLA DE BUDA”, ÚNIC

1 – Disposar sempre a ma de 300 ml de brou o aigua calenta addicionals por si fora necessari afegir abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – El Safrà El Tossal de Les Garrigues es pot triturar i barrejar-se amb la resta del sofregit o, 10 minuts abans, posar-ho en 100 ml de brou calent amb infusió, per afegir-ho al moment d’incorporar la resta del brou.

3 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:

  • Elaborar el brou amb peix i el cranc.
  • Posar oli d’oliva amb una cassola i sofregir el llamàntol prèviament partir per la meitat de cap a cua.
  • Traure el llamàntol de la cassola quan canviï el color.
  • Sofregir els alls, la ceba, la tomata, el pebrot i el julivert, que es pot triturar prèviament. Si es vol espot afegir a la picada el safrà “EL TOSSAL”.
  • Una vegada fet el sofregit afegir el brandi i quan s’evapora afegir 1,2 litres de brou de peix.
  • Al començar l’ebullició del brou afegir els 350 grams d’arròs MARISMA “Illa de Buda”, afegir sal al gust, i deixar bullir 10 minuts a foc alt.
  • Després tirar els llamàntols i seguir l’ebullició 7 minuts més a foc lent.
  • Deixar reposar 3 minuts.

Temps de cocció de l’arròs MARISMA “Illa de Buda”: 17 minuts aproxiadament, i 3 minuts de repòs.

Ingredients per 4 persones:

  • 350 grams d’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA ÚNIC”.
  • 2 llamàntols vius, no congelats.
  • 4 denst d’all.
  • 1 ceba.
  • 1/2 pebrot vermell.
  • Unes fulles de julivert.
  • 3 tomàquets madurs.
  • Peix per fer el brou, preferiblement 1/2 quilo de crancs verds i 2 quilos de morralla (peix de roca), o el que es tingui més a mà.
  • Oli d’oliva.
  • Safrà el “TOSSAL“, entre 15 i 20 brins.
  • 1 copa de brand
  • Sal.