Risotto amb bolets i safrà

Risottoalargadaweb

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:
Prepara la infusió de safrà
  • Escalfa el brou i mantingue’l en ebullició, a foc baix.
  • Mol els brins de safrà El Tossal de les Garrigues.
  • Aboca aprox. 100 ml. del brou calent en una tassa i afegeix-li els brins recentment molts. Deixa reposar, la infusió de safrà, coberta amb film transparent.
Prepara l’arròs
  • Talla la ceba i el gra d’all en brunoise.
  • Neteja els bolets amb un drap humit o amb un pinzell i trosseja’ls. Afegeix un doll d’oli d’oliva a la cassola i escalfa-la a foc fort. Salta els bolets fins que estiguin daurats i reserva’ls.
  • Afegeix la ceba, l’all i un polsim de sal a la cassola. Salta’ls durant 5 min.
  • Afegeix l’arròs i remou, fins que comenci a transparentar o estigui perlat.
  • Aboca el vi blanc sobre l’arròs i remou fins que s’evapori per complet.
  • Afegeix els bolets i aboca el primer cullerot de brou calent i la infusió de safrà. A partir d’aquest moment baixa el foc al mínim i comença a comptar 14 min. amb un temporitzador.
  • És important que remoguis en tot moment i vagis afegint el brou a poc a poc, a mesura que l’arròs vagi absorbint-lo.
  • Transcorregut el temps, apaga el foc i afegeix la mantega trossejada i el parmesà ratllat i la manteca el risotto. Rectifica de sal.
  • Pica el julivert. I el teu risotto amb bolets i safrà, ja estarà llest per a servir. Decora-ho amb julivert, uns brins de safrà i pebre recentment molt. Bon profit!
Recorda

L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos com aquest i també arrossos caldosos.

Temps de cocció de l’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA”: 15 minuts

Ingredients per 3 persones:

  • 200 gr arròs Marisma de l’Illa de Buda
  • 250 gr bolets frescos variats
  • 30 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
  • 550 ml brou de pollastre o brou de verdures. *Recomanem tenir més brou calent, per si li fes falta a l’arròs.
  • 150 ml vi blanc
  • 50 gr de mantega trossejada
  • 1 ceba mitjana
  • 1 gra d’all
  • 50 gr de parmesà ratllat
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge