CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació:
Prepara la salsa
- Renta les bledes i retira’ls els nervis. Trosseja les fulles en trossos grans i rebutja els nervis.
- Escalda les fulles en aigua bullent, durant 1 minut.
- Retira-les i deixa-les reposar durant 5 min. en aigua amb gel.
- Posa a bullir la nata en un cassó.
- Una vegada comenci a bullir, afegeix les bledes, prèviament escorregudes. Deixa bullir tot junt, a foc baix, durant 45 min. o fins que la salsa s’hagi reduït a 1/3 del seu volum inicial.
- Transcorregut el temps, tritura els ingredients de la salsa amb una batedora de mà i reserva la salsa.
Prepara l’arròs
- Talla la ceba i els pebrots verds en brunoise.
- Escalfa el brou de peix, en una olla i mantingues-lo calent fins al moment d’utilitzar-lo.
- Aboca abundant oli d’oliva en una paella per a arrossos caldosos i posa a escalfar a foc mitjà.
- Afegeix els escamarlans i salteja durant 4 minuts. Retira’ls i reserva’ls.
- Afegeix la ceba, el pebrot i sal i sofregeix durant 10 min. a foc baix.
- Puja la intensitat del foc a mitjà i afegeix l’arròs. Remou i quan estigui nacrat, afegeix el brou calent.
- A partir d’aquest moment compta 15 min.
- És important que remoguis l’arròs durant la cocció, perquè l’arròs desprengui el midó i la barreja quedi més cremosa.
- Transcorreguts els 15 min. afegeix la salsa verda, remou bé i mantingues al foc durant 2 minuts més. Corregeix de sal i deixa reposar durant 5 min.
- Emplata l’arròs, afegeix un doll d’oli d’oliva, pebre negre recentment molt, cibulet picat i els escamarlans.
- I el teu arròs verd melós, ja estarà llest per a degustar. Bon profit!
Recorda
L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos com aquest i també arrossos caldosos.
Temps de cocció de l’arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts i deixar reposar 5 minuts més.
Ingredients per 3 persones:
- 6 escamarlans
- 2 pebrots verds
- 180 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
- 600 ml de brou de peix
- 1 ceba
- sal
- oli d’oliva
- 500 ml nata per a cuinar
- 200 g bledes sense els nervis
- pebre negre
- cibulet, per a decorar