Arròs verd melós

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:
Prepara la salsa
  • Renta les bledes i retira’ls els nervis. Trosseja les fulles en trossos grans i rebutja els nervis.
  • Escalda les fulles en aigua bullent, durant 1 minut.
  • Retira-les i deixa-les reposar durant 5 min. en aigua amb gel.
  • Posa a bullir la nata en un cassó.
  • Una vegada comenci a bullir, afegeix les bledes, prèviament escorregudes. Deixa bullir tot junt, a foc baix, durant 45 min. o fins que la salsa s’hagi reduït a 1/3 del seu volum inicial.
  • Transcorregut el temps, tritura els ingredients de la salsa amb una batedora de mà i reserva la salsa.
Prepara l’arròs
  • Talla la ceba i els pebrots verds en brunoise.
  • Escalfa el brou de peix, en una olla i mantingues-lo calent fins al moment d’utilitzar-lo.
  • Aboca abundant oli d’oliva en una paella per a arrossos caldosos i posa a escalfar a foc mitjà.
  • Afegeix els escamarlans i salteja durant 4 minuts. Retira’ls i reserva’ls.
  • Afegeix la ceba, el pebrot i sal i sofregeix durant 10 min. a foc baix.
  • Puja la intensitat del foc a mitjà i afegeix l’arròs. Remou i quan estigui nacrat, afegeix el brou calent.
  • A partir d’aquest moment compta 15 min.
  • És important que remoguis l’arròs durant la cocció, perquè l’arròs desprengui el midó i la barreja quedi més cremosa.
  • Transcorreguts els 15 min. afegeix la salsa verda, remou bé i mantingues al foc durant 2 minuts més. Corregeix de sal i deixa reposar durant 5 min.
  • Emplata l’arròs, afegeix un doll d’oli d’oliva, pebre negre recentment molt, cibulet picat i els escamarlans.
  • I el teu arròs verd melós, ja estarà llest per a degustar. Bon profit!
Recorda

L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos com aquest i també arrossos caldosos.

Temps de cocció de l’arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts i deixar reposar 5 minuts més.

Ingredients per 3 persones:

  • 6 escamarlans
  • 2 pebrots verds
  • 180 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
  • 600 ml de brou de peix
  • 1 ceba
  • sal
  • oli d’oliva
  • 500 ml nata per a cuinar
  • 200 g bledes sense els nervis
  • pebre negre
  • cibulet, per a decorar