Arròs socarrat amb anguila

arròs socarrat amb anguila

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “BOMBA ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs, abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació de l’arròs socarrat amb anguila:
Daura l’anguila i prepara el fumet
  • Talla l’anguila en quatre trossos.
  • Cobreix la base d’una paella, on hi càpiga l’anguila, amb paper d’enfornar. Afegeix-li un rajolí d’oli d’oliva i daura els trossos d’anguila pels dos costats.
  • Reserva per separat els trossos d’anguila i el greix que hagi desprès en daurar-la.
  • Mol els brins de safrà El Tossal de les Garrigues.
  • Posa a bullir el fumet de peix i gambes en una olla. Una vegada comenci a bullir, baixa el foc al mínim i afegeix-li els brins de safrà acabats de moldre. Reserva el fumet calent fins al moment d’utilitzar-lo.
  • Posa a bullir el fumet de peix i gambes en una olla. Una vegada comenci a bullir, baixa el foc al mínim i afegeix-li els brins de safrà acabats de moldre. Reserva el fumet calent fins al moment d’utilitzar-lo.
Prepara el sofregit i l’arròs
  • Prepara una picada d’all i julivert i reserva-la.
  • Talla els pebrots en brunoise.
  • Escalfa un raig d’oli d’oliva a la paella, sofregeix els pebrots durant un parell de minuts. Afegeix-li la picada d’all i julivert, el greix de l’anguila i el sofregit de tomàquet i ceba Cuick i continua sofregint a foc baix.
  • Afegeix el pebre vermell fumat, un raig de vi ranci i deixa que s’evapori.
  • Afegeix l’arròs Bomba de l’Illa de Buda al sofregit i remou fins que es nacari.
  • Afegeix un litre del fumet calent i posa el temporitzador en 15 min. Cuina l’arròs a foc mitjà fins que soni el temporitzador. Pots afegir-li més fumet si veus que ho absorbeix i necessita més.
  • Una vegada transcorreguts els 15 min, puja la intensitat del foc, durant aprox. 5 minuts extres i fes el socarrat, estant molt atent/a perquè no es cremi.
  • Transcorregut el temps, col·loca els trossos d’anguila Shirayaki Roset sobre l’arròs. Afegeix una mica de picada d’all i julivert sobre l’anguila. Tapa la paella i deixa reposar durant 10 min.
  • I el teu arròs socarrat amb anguila estarà llest per a degustar. Pots decorarlo amb uns brins de safrà o uns pètals de malva.

Recorda

L’arròs Bomba ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració de paelles, arrossos secs i al forn.

Ingredients per 3 persones:

  • 250 gr arròs Bomba de l’Illa de Buda
  • 40 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
  • 1 litre de fumet de peix i gambes
  • 1 peça d’anguila Shirayaki Roset d’aprox. 200 gr
  • 60 g sofregit de ceba i tomàquet Cuick
  • un rajolí de vi ranci
  • 2 grans d’all
  • julivert fresc
  • 1 pebrot verd
  • ½ pebrot vermell
  • 2 culleradetes de pebre vermell de la Vera dolç
  • oli d’oliva verge extra
  • sal