CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “BOMBA ILLA DE BUDA” ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs, abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació de l’arròs socarrat amb anguila:
Daura l’anguila i prepara el fumet
- Talla l’anguila en quatre trossos.
- Cobreix la base d’una paella, on hi càpiga l’anguila, amb paper d’enfornar. Afegeix-li un rajolí d’oli d’oliva i daura els trossos d’anguila pels dos costats.
- Reserva per separat els trossos d’anguila i el greix que hagi desprès en daurar-la.
- Mol els brins de safrà El Tossal de les Garrigues.
- Posa a bullir el fumet de peix i gambes en una olla. Una vegada comenci a bullir, baixa el foc al mínim i afegeix-li els brins de safrà acabats de moldre. Reserva el fumet calent fins al moment d’utilitzar-lo.
- Posa a bullir el fumet de peix i gambes en una olla. Una vegada comenci a bullir, baixa el foc al mínim i afegeix-li els brins de safrà acabats de moldre. Reserva el fumet calent fins al moment d’utilitzar-lo.
Prepara el sofregit i l’arròs
- Prepara una picada d’all i julivert i reserva-la.
- Talla els pebrots en brunoise.
- Escalfa un raig d’oli d’oliva a la paella, sofregeix els pebrots durant un parell de minuts. Afegeix-li la picada d’all i julivert, el greix de l’anguila i el sofregit de tomàquet i ceba Cuick i continua sofregint a foc baix.
- Afegeix el pebre vermell fumat, un raig de vi ranci i deixa que s’evapori.
- Afegeix l’arròs Bomba de l’Illa de Buda al sofregit i remou fins que es nacari.
- Afegeix un litre del fumet calent i posa el temporitzador en 15 min. Cuina l’arròs a foc mitjà fins que soni el temporitzador. Pots afegir-li més fumet si veus que ho absorbeix i necessita més.
- Una vegada transcorreguts els 15 min, puja la intensitat del foc, durant aprox. 5 minuts extres i fes el socarrat, estant molt atent/a perquè no es cremi.
- Transcorregut el temps, col·loca els trossos d’anguila Shirayaki Roset sobre l’arròs. Afegeix una mica de picada d’all i julivert sobre l’anguila. Tapa la paella i deixa reposar durant 10 min.
- I el teu arròs socarrat amb anguila estarà llest per a degustar. Pots decorarlo amb uns brins de safrà o uns pètals de malva.
Recorda
L’arròs Bomba ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració de paelles, arrossos secs i al forn.
Ingredients per 3 persones:
- 250 gr arròs Bomba de l’Illa de Buda
- 40 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
- 1 litre de fumet de peix i gambes
- 1 peça d’anguila Shirayaki Roset d’aprox. 200 gr
- 60 g sofregit de ceba i tomàquet Cuick
- un rajolí de vi ranci
- 2 grans d’all
- julivert fresc
- 1 pebrot verd
- ½ pebrot vermell
- 2 culleradetes de pebre vermell de la Vera dolç
- oli d’oliva verge extra
- sal