Arròs melós amb tòfona negra

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:
Prepara el sofregit
  • Talla la ceba, els grans d’all i el pebrot verd en brunoise.
  • Pela i ratlla els tomàquets i reserva.
  • Aboca un doll abundant d’oli d’oliva en una cassola o paella i posa-la a escalfar. Una vegada l’oli estigui calent, afegeix els ingredients recentment tallats junt amb un polsim de sal.
  • Escalfa els ingredients, a foc baix, fins que comencin a caramel·litzar.
  • Afegeix el tomàquet ratllat i sofregeix tot junt.
  • Afegeix el Fino, en petites quantitats, a mesura que es vagi evaporant, fins a obtenir un sofregit de color fosc i aroma intensa.
  • Reserva el sofregit.
Prepara el cruixent de Parmesà
  • Ratlla 50 g de Parmesà.
  • Col·loca un full de paper d’enfornar sobre una safata del forn i fes 6 discos de Parmesà.
  • Enforna el formatge a 180 °C, fins que estigui fos i daurat.
  • Retira del forn i deixa refredar.
Prepara l’arròs
  • Escalfa el brou i mantinga’l en ebullició, a foc baix.
  • Talla el llom ibèric en brunoise.
  • Aboca un doll d’oli d’oliva en el cassó on vagis a preparar l’arròs i posa’l al foc.
  • Quan l’oli estigui calent, salta el llom. Una vegada estigui daurat, afegeix el sofregit i l’arròs.
  • Remou, fins que l’arròs comenci a transparentar o estigui perlat i afegeix un quart del brou calent. Posa el temporitzador en 15 min.
  • És important que remoguis en tot moment i vagis afegint el brou a poc a poc, a mesura que l’arròs vagi absorbint-lo.
  • Transcorregut el temps, apaga el foc i afegeix el Parmesà ratllat, una mica de tòfona fresca ratllada i un doll d’oli d’oliva trufat. Manteca l’arròs i rectifica de sal. Deixa reposar 5 minuts.
  • Talla làmines fines de tòfona negra amb una mandolina o ganivet esmolat.
  • Emplata l’arròs melós amb tòfona negra, decora amb unes làmines de tòfona negra i finalment afegeix el cruixent de Parmesà.
Recorda

L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos com aquest i també arrossos caldosos.

Temps de cocció de l’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA”: 15 minuts

Ingredients per 6 persones:

  • 400 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
  • 300 g de llom ibèric
  • Tòfona fresca al gust
  • 1100 ml brou de carn. *Recomanem tenir més brou calent, per si li fes falta a l’arròs.
  • 100 g de Parmesà ratllat (50 per als cruixents i 50 per a l’arròs)
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra
  • Oli d’oliva trufat

Per al sofregit:

  • 2 grans d’all
  • 1/2 pebrot verd
  • 4 tomàquets madurs
  • 200 ml de Fino o vi blanc sec
  • 2 cebes de Figueres