CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació:
Prepara el sofregit
- Talla la ceba, els grans d’all i el pebrot verd en brunoise.
- Pela i ratlla els tomàquets i reserva.
- Aboca un doll abundant d’oli d’oliva en una cassola o paella i posa-la a escalfar. Una vegada l’oli estigui calent, afegeix els ingredients recentment tallats junt amb un polsim de sal.
- Escalfa els ingredients, a foc baix, fins que comencin a caramel·litzar.
- Afegeix el tomàquet ratllat i sofregeix tot junt.
- Afegeix el Fino, en petites quantitats, a mesura que es vagi evaporant, fins a obtenir un sofregit de color fosc i aroma intensa.
- Reserva el sofregit.
Prepara el cruixent de Parmesà
- Ratlla 50 g de Parmesà.
- Col·loca un full de paper d’enfornar sobre una safata del forn i fes 6 discos de Parmesà.
- Enforna el formatge a 180 °C, fins que estigui fos i daurat.
- Retira del forn i deixa refredar.
Prepara l’arròs
- Escalfa el brou i mantinga’l en ebullició, a foc baix.
- Talla el llom ibèric en brunoise.
- Aboca un doll d’oli d’oliva en el cassó on vagis a preparar l’arròs i posa’l al foc.
- Quan l’oli estigui calent, salta el llom. Una vegada estigui daurat, afegeix el sofregit i l’arròs.
- Remou, fins que l’arròs comenci a transparentar o estigui perlat i afegeix un quart del brou calent. Posa el temporitzador en 15 min.
- És important que remoguis en tot moment i vagis afegint el brou a poc a poc, a mesura que l’arròs vagi absorbint-lo.
- Transcorregut el temps, apaga el foc i afegeix el Parmesà ratllat, una mica de tòfona fresca ratllada i un doll d’oli d’oliva trufat. Manteca l’arròs i rectifica de sal. Deixa reposar 5 minuts.
- Talla làmines fines de tòfona negra amb una mandolina o ganivet esmolat.
- Emplata l’arròs melós amb tòfona negra, decora amb unes làmines de tòfona negra i finalment afegeix el cruixent de Parmesà.
Recorda
L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos com aquest i també arrossos caldosos.
Temps de cocció de l’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA”: 15 minuts
Ingredients per 6 persones:
- 400 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
- 300 g de llom ibèric
- Tòfona fresca al gust
- 1100 ml brou de carn. *Recomanem tenir més brou calent, per si li fes falta a l’arròs.
- 100 g de Parmesà ratllat (50 per als cruixents i 50 per a l’arròs)
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
- Oli d’oliva trufat
Per al sofregit:
- 2 grans d’all
- 1/2 pebrot verd
- 4 tomàquets madurs
- 200 ml de Fino o vi blanc sec
- 2 cebes de Figueres