Arròs melós amb magret d’ànec

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:
Prepara els ingredients
  • Retira els magrets d’ànec del frigorífic, col·loca’ls sobre una taula de tallar i, amb l’ajuda d’un ganivet esmolat, realitza uns talls superficials en el greix, en forma de reixeta.
  • Salpebra els magrets per tots dos costats i reserva fora del frigorífic.
  • Pela la ceba i els grans d’all.
  • Talla la ceba i l’all en Brunoise i reserva.
  • Ratlla els tomàquets i reserva’ls.
Prepara el sofregit
  • Escalfa el brou fosc en una olla i mantingue-ho en ebullició a foc fluix.
  • Aboca un doll abundant d’oli d’oliva en una altra olla o cassó de boca ampla i escalfa a foc mitjà.
  • Sofregeix en ella la ceba i els grans d’all.
  • Quan comencin a daurar-se, afegeix la pasta de nyora, la sal i sofregeix durant 5 minuts.
  • Baixa la intensitat del foc i afegeix el tomàquet ratllat i la farigola. Sofregeix tot junt fins que el tomàquet s’hagi reduït i concentrat.
  • Quan comenci a quedar-se adherit al fons del cassó, desglaça amb un doll de vi ranci.
Prepara l’arròs
  • Afegeix l’arròs Marisma al sofregit i quan estigui perlat (comenci a transparentar), aboca sobre ell la meitat del brou calent i remou suaument.
  • Mantingues el foc a intensitat mitjana i posa el temporitzador en 15 min.
  • Durant el temps de cocció, remou contínuament, per a alliberar el midó de l’arròs i afegeix la resta del brou a mesura que l’arròs el vagi absorbint.
Prepara els magrets
  • Quan soni el temporitzador, continua removent l’arròs amb delicadesa i posa una paella al foc. Ha de ser prou gran perquè càpiguen els dos magrets.
  • Una vegada estigui calenta, baixa el foc a intensitat mitjana i col·loca els magrets a la paella, amb el greix en contacte amb la paella. No és necessari afegir oli.
  • Has de fregir els magrets en el seu propi greix durant 5 minuts per aquest costat.
  • Transcorreguts els 5 minuts, apaga el foc de l’arròs, i deixa’l reposar. I gira els magrets i fregir-los durant 3 minuts més per l’altre costat.
  • Quan soni de nou el temporitzador, apaga el foc de la paella.
Últims detalls
  • Retira els magrets de la paella, col·loca’ls sobre una taula de tallar i fileteja’ls amb un ganivet esmolat.
  • Aboca el greix de l’ànec que ha quedat en la paella, sobre l’arròs, removent amb cura, per a mantecar l’arròs.
  • Serveix l’arròs en plats fondos, col·loca a sobre uns trossos de magret d’ànec i una branqueta de farigola.
  • I el teu arròs melós amb magret d’ànec ja estarà llest per a gaudir. Bon profit i bones festes!
Recorda

L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos com aquest i també arrossos caldosos.

Temps de cocció de l’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA”: 15-20 minuts

Ingredients per 6 persones:

  • 400 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
  • 2 magrets d’ànec
  • 1200 ml de brou fosc d’ànec o de carn
  • 1 cullerada de polpa de nyora
  • 1 ceba
  • 6 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • Farigola fresca
  • Vi ranci
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra

Estris necessaris

  • Dues olles grans, una per al brou i una altra, de boca ampla, per a l’arròs
  • Ratllador
  • Una paella per a fer els magrets
  • Ganivet i base de tall
  • Temporitzador