![](https://arrosilladebuda.cat/wp-content/uploads/2024/12/melosopatofrisoweb2.jpg)
CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació:
Prepara els ingredients
- Retira els magrets d’ànec del frigorífic, col·loca’ls sobre una taula de tallar i, amb l’ajuda d’un ganivet esmolat, realitza uns talls superficials en el greix, en forma de reixeta.
- Salpebra els magrets per tots dos costats i reserva fora del frigorífic.
- Pela la ceba i els grans d’all.
- Talla la ceba i l’all en Brunoise i reserva.
- Ratlla els tomàquets i reserva’ls.
Prepara el sofregit
- Escalfa el brou fosc en una olla i mantingue-ho en ebullició a foc fluix.
- Aboca un doll abundant d’oli d’oliva en una altra olla o cassó de boca ampla i escalfa a foc mitjà.
- Sofregeix en ella la ceba i els grans d’all.
- Quan comencin a daurar-se, afegeix la pasta de nyora, la sal i sofregeix durant 5 minuts.
- Baixa la intensitat del foc i afegeix el tomàquet ratllat i la farigola. Sofregeix tot junt fins que el tomàquet s’hagi reduït i concentrat.
- Quan comenci a quedar-se adherit al fons del cassó, desglaça amb un doll de vi ranci.
Prepara l’arròs
- Afegeix l’arròs Marisma al sofregit i quan estigui perlat (comenci a transparentar), aboca sobre ell la meitat del brou calent i remou suaument.
- Mantingues el foc a intensitat mitjana i posa el temporitzador en 15 min.
- Durant el temps de cocció, remou contínuament, per a alliberar el midó de l’arròs i afegeix la resta del brou a mesura que l’arròs el vagi absorbint.
Prepara els magrets
- Quan soni el temporitzador, continua removent l’arròs amb delicadesa i posa una paella al foc. Ha de ser prou gran perquè càpiguen els dos magrets.
- Una vegada estigui calenta, baixa el foc a intensitat mitjana i col·loca els magrets a la paella, amb el greix en contacte amb la paella. No és necessari afegir oli.
- Has de fregir els magrets en el seu propi greix durant 5 minuts per aquest costat.
- Transcorreguts els 5 minuts, apaga el foc de l’arròs, i deixa’l reposar. I gira els magrets i fregir-los durant 3 minuts més per l’altre costat.
- Quan soni de nou el temporitzador, apaga el foc de la paella.
Últims detalls
- Retira els magrets de la paella, col·loca’ls sobre una taula de tallar i fileteja’ls amb un ganivet esmolat.
- Aboca el greix de l’ànec que ha quedat en la paella, sobre l’arròs, removent amb cura, per a mantecar l’arròs.
- Serveix l’arròs en plats fondos, col·loca a sobre uns trossos de magret d’ànec i una branqueta de farigola.
- I el teu arròs melós amb magret d’ànec ja estarà llest per a gaudir. Bon profit i bones festes!
Recorda
L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos com aquest i també arrossos caldosos.
Temps de cocció de l’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA”: 15-20 minuts
Ingredients per 6 persones:
- 400 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
- 2 magrets d’ànec
- 1200 ml de brou fosc d’ànec o de carn
- 1 cullerada de polpa de nyora
- 1 ceba
- 6 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- Farigola fresca
- Vi ranci
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Estris necessaris
- Dues olles grans, una per al brou i una altra, de boca ampla, per a l’arròs
- Ratllador
- Una paella per a fer els magrets
- Ganivet i base de tall
- Temporitzador