Arròs integral amb cigrons tikka masala

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “INTEGRAL ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Pots preparar l’arròs el dia anterior i conservar-lo a la nevera. Manté la textura com si estigués acabat de fer.

Preparació:

Per a cuinar l’arròs integral amb cigrons tikka masala, cal preparar els cigrons, l’arròs integral Illa de Buda i la salsa per separat.

Cigrons

-Posa tots els ingredients per a preparar els cigrons en una paella gran, remou bé i sofregeix a foc mitjà, durant 15 min. o fins que els cigrons es torrin. Reserva-ho.

Arròs integral

-Esbandeix l’arròs integral amb aigua freda, cola’l i reserva’l.

-Posa a escalfar 1,5 litres d’aigua amb sal. Quan comenci a bullir, afegeix l’arròs i els dos pebres de caiena. Bull a foc mitjà durant 30 min.

-Transcorregut el temps, cola l’arròs i reserva, a part, l’arròs i l’aigua. Afegeix-li un raig d’oli d’oliva a l’arròs, remou i reserva’l.

Salsa

-Pela i talla els pebrots escalivats en brunoise.

-Aboca un doll d’oli d’oliva en una paella calenta. Salta els alls, el gingebre i la ceba, a foc mitjà.

-Quan la ceba comenci a transparentar, afegeix els tomàquets i els pebrots escalivats, sal i pebre al gust i sofregeix durant 5 min.

-Finalment, afegeix el comí, el garam masala i el coriandre picat. Sofregeix durant 2 min. més.

-Tritura tots els ingredients de la salsa. A mesura que ho tritures, afegeix a poc a poc, aprox. 1 got de l’aigua sobrant en bullir l’arròs, o la quantitat suficient perquè la salsa tingui una consistència ni molt líquida ni massa densa.

-Corregeix de sal i aboca la salsa sobre els cigrons, i escalfa tot junt fins que comenci a bullir.

Emplatat

-Serveix una porció d’arròs integral Illa de Buda en un plat fondo, afegeix a sobre els cigrons amb la salsa i decora amb ametlles o anacards laminats i coriandre picat.

-I el teu arròs integral amb cigrons tikka masala ja estarà llest per a degustar. Bon profit!

Temps de cocció de l’arròs INTEGRAL “ILLA DE BUDA”: 30 minuts.

Ingredients per 4 persones:

Per als cigrons:

  • 800 gr cigrons cuits
  • 4 grans d’all, pelats i picats
  • 10 gr de gingebre fresc, pelat i trossejat
  • 2 cullerades de garam masala
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal

Salsa:

  • 2 cebes, tallades en juliana
  • 3 tomàquets madurs, tallats en brunoise
  • 2 pebrots, escalivats i pelats
  • 4 grans d’all, sencers i pelats
  • 10 gr gingebre fresc, pelat i trossejat
  • 2 culleradetes de comí en pols
  • 2 cullerades de coriandre fresc picat
  • 2 cullerades de garam masala
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Arròs integral:

Per a decorar:

  • 20 ametlles o anacards laminats
  • Coriandre fresc picat