CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació:
- El primer pas per a preparar l’arròs empedrat és moldre els brins de safrà El Tossal de les Garrigues en un morter.
- Bull aigua, diposita el safrà en una tassa i afegeix aprox. 200 ml d’aigua calenta. Tapa amb film transparent o amb un plat i deixa infusionar.
- Escalfa el brou de peix en una olla fins que bulli.
- Pela la ceba i talla-la en brunoise, pela els dos grans d’all i reserva amb la ceba tallada.
- Talla els pebrots en tires i reserva per separat.
- Ratlla els tomàquets i reserva.
- Si utilitzaràs cigrons de pot, rebutja el líquid, esbandeix amb aigua i deixa’ls escórrer en un colador.
- Aixuga bé els filets de bacallà, talla en trossos i reserva.
A cuinar!
- Aboca abundant oli d’oliva a la paella i posa a escalfar a foc mitjà.
- Quan estigui calent, afegeix la ceba i l’all. Quan comencin a daurar-se, afegeix el pebrot vermell i verd, remou.
- Quan tots els ingredients comencin a daurar-se, afegeix el tomàquet ratllat i baixa la intensitat del foc.
- Quan el tomàquet hagi perdut gran part de l’aigua, afegeix el vi blanc i deixa reduir.
- Afegeix l’arròs Marisma d’Illa de Buda, deixa 2 -3 minuts i afegeix els cigrons i el pebre roig. Tot seguit, afegeix el brou calent.
- Quan el brou comenci a bullir, deixa coure el teu arròs melós durant 7 min., removent de tant en tant.
- Transcorregut el temps afegeix la infusió de safrà, remou l’arròs perquè es distribueixi bé per tota la paella.
- Col·loca els trossos de bacallà per la superfície de l’arròs, ruixa cada tros de bacallà amb un rajolí d’oli d’oliva.
- Mantingues al foc durant 9 minuts més.
- Transcorregut el temps, retira la paella del foc, col·loca una branca de romaní sobre l’arròs, cobreix la paella amb un drap humit, però no xopat, i deixa reposar durant 5 min.
- Després del temps d’espera, destapa la paella i el teu arròs empedrat estarà llest per a servir. Bon profit!
Recorda
L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos com aquest i també arrossos caldosos.
Temps de cocció de l’arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts i deixar reposar 5 minuts més.
Ingredients per 4 persones:
- 400 gr filets de bacallà dessalat
- 250 gr cigrons o mongetes cuites
- 400 gr arròs Marisma Illa de Buda
- 2 grans d’all
- 1 ceba
- 200 ml de vi blanc sec
- 1 pebrot vermell
- 40 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets madurs
- 1 litre de brou de peix
- oli d’oliva verge extra
- 1 cullerada de pebre roig
- sal
- branqueta de romaní
- 200 ml d’aigua calenta