Arròs empedrat

Arròs empedrat

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:
  • El primer pas per a preparar l’arròs empedrat és moldre els brins de safrà El Tossal de les Garrigues en un morter.
  • Bull aigua, diposita el safrà en una tassa i afegeix aprox. 200 ml d’aigua calenta. Tapa amb film transparent o amb un plat i deixa infusionar.
  • Escalfa el brou de peix en una olla fins que bulli.
  • Pela la ceba i talla-la en brunoise, pela els dos grans d’all i reserva amb la ceba tallada.
  • Talla els pebrots en tires i reserva per separat.
  • Ratlla els tomàquets i reserva.
  • Si utilitzaràs cigrons de pot, rebutja el líquid, esbandeix amb aigua i deixa’ls escórrer en un colador.
  • Aixuga bé els filets de bacallà, talla en trossos i reserva.
A cuinar!
  • Aboca abundant oli d’oliva a la paella i posa a escalfar a foc mitjà.
  • Quan estigui calent, afegeix la ceba i l’all. Quan comencin a daurar-se, afegeix el pebrot vermell i verd, remou.
  • Quan tots els ingredients comencin a daurar-se, afegeix el tomàquet ratllat i baixa la intensitat del foc.
  • Quan el tomàquet hagi perdut gran part de l’aigua, afegeix el vi blanc i deixa reduir.
  • Afegeix l’arròs Marisma d’Illa de Buda, deixa 2 -3 minuts i afegeix els cigrons i el pebre roig. Tot seguit, afegeix el brou calent.
  • Quan el brou comenci a bullir, deixa coure el teu arròs melós durant 7 min., removent de tant en tant.
  • Transcorregut el temps afegeix la infusió de safrà, remou l’arròs perquè es distribueixi bé per tota la paella.
  • Col·loca els trossos de bacallà per la superfície de l’arròs, ruixa cada tros de bacallà amb un rajolí d’oli d’oliva.
  • Mantingues al foc durant 9 minuts més.
  • Transcorregut el temps, retira la paella del foc, col·loca una branca de romaní sobre l’arròs, cobreix la paella amb un drap humit, però no xopat, i deixa reposar durant 5 min.
  • Després del temps d’espera, destapa la paella i el teu arròs empedrat estarà llest per a servir. Bon profit!
Recorda

L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos com aquest i també arrossos caldosos.

Temps de cocció de l’arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts i deixar reposar 5 minuts més.

Ingredients per 4 persones:

  • 400 gr filets de bacallà dessalat
  • 250 gr cigrons o mongetes cuites
  • 400 gr arròs Marisma Illa de Buda
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba
  • 200 ml de vi blanc sec
  • 1 pebrot vermell
  • 40 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
  • 1 pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 litre de brou de peix
  • oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de pebre roig
  • sal
  • branqueta de romaní
  • 200 ml d’aigua calenta