Arròs caldós amb llamàntol i calamars

Imagenwebarrozbogavante

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS MARISMA ILLA DE BUDA ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – El Safrà El Tossal de Les Garrigues es pot triturar i posar-lo en 100 ml de brou calent fent una infusió, per afegir-lo en el moment d’incorporar la resta del caldo.

3 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:

  • Hidrata les nyores en aigua calenta.
  • Mol i infusiona els brins de safrà en 100 ml. d’aigua calenta.
  • Pela el pal d’api. Pica totes les verdures, menys els tomàquets. Ratlla els tomàquets i reserva’ls a part.
  • Prepara el llamàntol per a la seva cocció. Treu-li les potes, les pinces i el cap, amb cura, per a recollir tot el coral. Talla la cua en trossos i reserva el coral a part.
  • Segella el llamàntol trossejat en una cassola amb oli calent. Transcorreguts tres minuts, retira tots els trossos de la cassola, menys el cap del llamàntol, i reserva’ls.
  • Esbandeix i aixuga bé les anelles de calamar, salta-les fins que comencin a daurar-se. Afegeix les verdures picades, ofega tot junt a foc mitjà, fins que s’evapori tot el líquid que hagin desprès.
  • Afegeix el tomàquet ratllat, la fulla de llorer, el coral del llamàntol i la polpa hidratada de les nyores, deixa reduir a foc baix. Afegeix el brandi i deixa reduir fins que s’evapori per complet.
  • Afegeix l’arròs al sofregit i ofega bé. Aboca sobre l’arròs el brou calent i la infusió de safrà, deixa bullir a foc mig-fort durant 14 minuts.
  • Transcorregut el temps, rectifica de sal i afegeix més brou calent, si és necessari.
  • Afegeix els trossos de llamàntol, i mantingue’l a foc fluix durant 3 minuts més.
  • Deixa reposar durant aproximadament 5 minuts i serveix amb julivert picat per sobre.
  • Bon profit! Esperem que gaudiu de la nostra recepta d’arròs caldós amb llamàntol i calamars. Bones festes!

Recorda que l’arròs Marisma Illa de Buda és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos i caldosos.

Temps de cocció de l’arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts, mes 5 min de repòs.

Ingredients per 4 persones:

  • 1 llamàntol
  • 250 gr de calamar, tallat en anelles
  • 1500 ml de brou de peix i marisc
  • 350 gr arròs Marisma ILLA DE BUDA (ideal per a melosos i caldosos)
  • 50 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pal d’api
  • 1 ceba
  • 2 nyores
  • 2 grans d’all
  • Julivert fresc picat
  • 1 fulla de llorer
  • 1 copeta de brandi
  • Oli d’oliva i sal