CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS MARISMA ILLA DE BUDA ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – El Safrà El Tossal de Les Garrigues es pot triturar i posar-lo en 100 ml de brou calent fent una infusió, per afegir-lo en el moment d’incorporar la resta del caldo.
3 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació:
- Hidrata les nyores en aigua calenta.
- Mol i infusiona els brins de safrà en 100 ml. d’aigua calenta.
- Pela el pal d’api. Pica totes les verdures, menys els tomàquets. Ratlla els tomàquets i reserva’ls a part.
- Prepara el llamàntol per a la seva cocció. Treu-li les potes, les pinces i el cap, amb cura, per a recollir tot el coral. Talla la cua en trossos i reserva el coral a part.
- Segella el llamàntol trossejat en una cassola amb oli calent. Transcorreguts tres minuts, retira tots els trossos de la cassola, menys el cap del llamàntol, i reserva’ls.
- Esbandeix i aixuga bé les anelles de calamar, salta-les fins que comencin a daurar-se. Afegeix les verdures picades, ofega tot junt a foc mitjà, fins que s’evapori tot el líquid que hagin desprès.
- Afegeix el tomàquet ratllat, la fulla de llorer, el coral del llamàntol i la polpa hidratada de les nyores, deixa reduir a foc baix. Afegeix el brandi i deixa reduir fins que s’evapori per complet.
- Afegeix l’arròs al sofregit i ofega bé. Aboca sobre l’arròs el brou calent i la infusió de safrà, deixa bullir a foc mig-fort durant 14 minuts.
- Transcorregut el temps, rectifica de sal i afegeix més brou calent, si és necessari.
- Afegeix els trossos de llamàntol, i mantingue’l a foc fluix durant 3 minuts més.
- Deixa reposar durant aproximadament 5 minuts i serveix amb julivert picat per sobre.
- Bon profit! Esperem que gaudiu de la nostra recepta d’arròs caldós amb llamàntol i calamars. Bones festes!
Recorda que l’arròs Marisma Illa de Buda és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos i caldosos.
Temps de cocció de l’arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts, mes 5 min de repòs.
Ingredients per 4 persones:
- 1 llamàntol
- 250 gr de calamar, tallat en anelles
- 1500 ml de brou de peix i marisc
- 350 gr arròs Marisma ILLA DE BUDA (ideal per a melosos i caldosos)
- 50 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
- 2 tomàquets madurs
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pal d’api
- 1 ceba
- 2 nyores
- 2 grans d’all
- Julivert fresc picat
- 1 fulla de llorer
- 1 copeta de brandi
- Oli d’oliva i sal