CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació:
Prepara els ingredients
- Rebutja les cloïsses que estiguin trencades o obertes.
- Esbandeix la resta de les cloïsses amb aigua i diposita-les en un bol amb aigua molt freda i sal i posa’l en la nevera. Deixa-les en remull durant almenys mitja hora. Canvia l’aigua cada 15 minuts.
- Renta el pebrot verd.
- Pela les pastanagues, la ceba i els grans d’all.
- Talla la ceba, l’all, les pastanagues i el pebrot en Brunoise i reserva per separat cada ingredient.
- Ratlla els tomàquets i reserva’ls.
Prepara el sofregit
- Escalfa el brou de peix en una olla i deixa’l en ebullició a foc fluix.
- Aboca un doll abundant d’oli d’oliva en una altra olla de boca ampla i escalfa a foc mitjà.
- Sofregeix la ceba, els grans d’all i les pastanagues.
- Quan comencin a daurar-se, afegeix el pebrot verd i la sal i sofregeix durant 5 minuts.
- Baixa la intensitat del foc i afegeix el tomàquet ratllat i la farigola. Sofregeix tot junt fins que el tomàquet s’hagi reduït i concentrat.
Prepara l’arròs
- Afegeix l’Arròs Illa de Buda de la varietat Marisma al sofregit i quan estigui perlat (comenci a transparentar), aboca sobre ell el brou calent i remou suaument.
- Mantingues el foc a intensitat mitjana i posa el temporitzador en 15 min.
- Mentrestant, neteja les bledes i separa la part tendra de les fulles del nervi central.
- Pica el nervi de les fulles i afegeix-lo a l’arròs.
- Trosseja la resta de les fulles en trossos grans i reserva-ho.
Últims passos
- Esbandeix una última vegada les cloïsses i deixa-les escórrer.
- Quan faltin 5 minuts perquè soni el temporitzador, afegeix les cloïsses a l’arròs, remou suaument i finalment afegeix les fulles de les bledes i deixa-les en la superfície de l’arròs.
- Quan soni el temporitzador, apaga el foc i deixa reposar l’arròs durant 5 minuts.
- Transcorregut el temps, remou suaument, perquè es es barregin bé tots els ingredients i el teu arròs caldós amb cloïsses estarà llest per a servir. Bon profit!
Recorda
L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos com aquest i també arrossos caldosos.
Temps de cocció de l’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA”: 15 minuts
Ingredients per 6 persones:
- 400 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
- 1 kg de cloïsses fresques
- 1700 ml de brou de peix
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 3 grans d’all
- 250 g de bledes
- 3 pastanagues
- Sal
- Farigola (opcional)
- Oli d’oliva verge extra
Estris necessaris
- Dues olles grans, una per al brou i una altra, de boca ampla, per a l’arròs
- Colador
- Bol gran
- Pelador
- Ganivet i base de tall
- Ratlladora
- Temporitzador