Arròs caldós amb cloïsses

Caldosoalargada 1

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs melós, abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:
Prepara els ingredients
  • Rebutja les cloïsses que estiguin trencades o obertes.
  • Esbandeix la resta de les cloïsses amb aigua i diposita-les en un bol amb aigua molt freda i sal i posa’l en la nevera. Deixa-les en remull durant almenys mitja hora. Canvia l’aigua cada 15 minuts.
  • Renta el pebrot verd.
  • Pela les pastanagues, la ceba i els grans d’all.
  • Talla la ceba, l’all, les pastanagues i el pebrot en Brunoise i reserva per separat cada ingredient.
  • Ratlla els tomàquets i reserva’ls.
Prepara el sofregit
  • Escalfa el brou de peix en una olla i deixa’l en ebullició a foc fluix.
  • Aboca un doll abundant d’oli d’oliva en una altra olla de boca ampla i escalfa a foc mitjà.
  • Sofregeix la ceba, els grans d’all i les pastanagues.
  • Quan comencin a daurar-se, afegeix el pebrot verd i la sal i sofregeix durant 5 minuts.
  • Baixa la intensitat del foc i afegeix el tomàquet ratllat i la farigola. Sofregeix tot junt fins que el tomàquet s’hagi reduït i concentrat.
Prepara l’arròs
  • Afegeix l’Arròs Illa de Buda de la varietat Marisma al sofregit i quan estigui perlat (comenci a transparentar), aboca sobre ell el brou calent i remou suaument.
  • Mantingues el foc a intensitat mitjana i posa el temporitzador en 15 min.
  • Mentrestant, neteja les bledes i separa la part tendra de les fulles del nervi central.
  • Pica el nervi de les fulles i afegeix-lo a l’arròs.
  • Trosseja la resta de les fulles en trossos grans i reserva-ho.
Últims passos
  • Esbandeix una última vegada les cloïsses i deixa-les escórrer.
  • Quan faltin 5 minuts perquè soni el temporitzador, afegeix les cloïsses a l’arròs, remou suaument i finalment afegeix les fulles de les bledes i deixa-les en la superfície de l’arròs.
  • Quan soni el temporitzador, apaga el foc i deixa reposar l’arròs durant 5 minuts.
  • Transcorregut el temps, remou suaument, perquè es es barregin bé tots els ingredients i el teu arròs caldós amb cloïsses estarà llest per a servir. Bon profit!
Recorda

L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos com aquest i també arrossos caldosos.

Temps de cocció de l’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA”: 15 minuts

Ingredients per 6 persones:

  • 400 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
  • 1 kg de cloïsses fresques
  • 1700 ml de brou de peix
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 3 grans d’all
  • 250 g de bledes
  • 3 pastanagues
  • Sal
  • Farigola (opcional)
  • Oli d’oliva verge extra

Estris necessaris

  • Dues olles grans, una per al brou i una altra, de boca ampla, per a l’arròs
  • Colador
  • Bol gran
  • Pelador
  • Ganivet i base de tall
  • Ratlladora
  • Temporitzador