CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “MARISMA ILLA DE BUDA” ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà de 200 ml de llet calenta addicional per si fos necessari afegir al teu arròs amb llet, abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació:
- Per a aquesta recepta necessitaràs dos cassons o olles. En el primer courem l’arròs amb les espècies i en el segon escalfarem la llet amb la pela de llimona i la mantindrem calenta per a afegir-la, a poc a poc a l’arròs, a mesura que l’absorbeixi.
- Primer, esbandeix l’arròs Marisma de l’Illa de Buda, durant uns segons, cola’l i posa’l en un cassó.
- Aboca sobre l’arròs una petita quantitat de la llet, fins que el cobreixi. Afegeix la branca de canyella, la beina de vainilla, oberta longitudinalment per la meitat, l’anís estrellat i posa a escalfar a foc molt baix.
- Aboca la resta de la llet en el segon cassó i posa-la a escalfar, junt amb la pela de llimona. Una vegada comenci a bullir, baixa el foc al mínim, per a mantenir-la calenta.
- Quan la llet del cassó de l’arròs comenci a bullir, posa el temporitzador en 20 min.
- A mesura que l’arròs vagi absorbint la llet, vés afegint la llet calenta del segon cassó i remou contínuament, com si es tractés d’un risotto. És important remoure mentre es cou, perquè l’arròs vagi desprenent el midó i així l’arròs amb llet s’espesseixi lentament.
- Transcorreguts els 20 min. de cocció de l’arròs, afegeix el sucre i remou durant 5 min. més. I finalment afegeix la mantega i incorpora-la a l’arròs amb llet fent moviments envolvents, apaga el foc i deixa reposar durant 5 min. més, amb la tapa posada.
- Transcorregut el temps, retira les espècies de l’arròs.
- Si t’agrada menjar-ho calent, ja pots servir-ho, amb una mica de canyella en pols per sobre.
- Si ho prefereixes fred, passa-ho a un recipient amb tapa i deixa’l temperar abans de guardar en la nevera. Una vegada s’hagi refredat a la nevera, estarà llest per a degustar. Bon profit!
Recorda
L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, arrossos caldosos, arròs bullit i postres.
Ingredients per 4 persones:
- 100 g d’arròs Marisma de l’Illa de Buda
- 65 g de sucre
- 1 litre de llet sencera
- 1 branca de canyella
- 2 estrelles d’anís estrellat
- 1 beina de vainilla
- Un polsim de sal
- Canyella en pols
- Pela de llimona (opcional)
- 1 culleradeta de mantega