Arròs amb conill i llonganissa

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “BOMBA ILLA DE BUDA” ÚNIC

1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir abans de finalitzar el temps de cocció.

2 – El Safrà El Tossal de Les Garrigues es pot triturar i posar-lo en 100 ml de brou calent fent una infusió, per afegir-lo en el moment d’incorporar la resta del caldo.

3 – Gaudeix dels bons moments.

Preparació:

  • Mol els brins de safrà i fes una infusió en mig got d’aigua calenta.
  • Posa a escalfar el brou, una vegada comenci a bullir, afegeix-li una branca de romaní i tres de farigola i baixa el foc al mínim.
  • Prepara una picada d’all i julivert en un morter.
  • Ratlla els tomàquets, pica la ceba i el pebrot i reserva per separat.
  • Prepara les carxofes: retira les fulles externes fins a arribar a les fulles tendres, talla la punta de les fulles i pela la base, per a conservar només el cor. Talla els cors en quarts, retira la pelussa de l’interior i talla’ls en làmines fines.
  • Posa la paella a escalfar a foc mitjà, afegeix-li un doll abundant d’oli d’oliva i, quan estigui calenta, incorpora la carn de conill i les llonganisses trossejades. Deixa daurar bé durant 5 minuts, afegeix sal i retira en un plat.
  • Incorpora les carxofes a la paella, ofega-les durant 5 min. i retira-les.
  • Sofregeix la ceba picada fins que tingui un lleuger color daurat, afegeix-li la picada d’all i julivert i remou durant un parell de minuts.
  • Afegeix el vi ranci i quan s’evapori, incorpora el pebrot picat, el tomàquet ratllat, sal al gust i les carxofes. Deixa reduir a foc baix, fins que el sofregit comenci a caramel·litzar.
  • Incorpora l’arròs i barreja bé. Quan l’arròs cristal·litzi, afegeix el brou i la infusió de safrà. Anivella bé l’arròs, perquè quedi tot cobert pel brou i deixa coure durant 10 min. a foc mitjà.
  • Transcorregut el temps, afegeix els trossos de carn i llonganissa. Deixa coure tot junt durant 7 minuts més.
  • Retira la paella del foc, col·loca dues branques de romaní sobre de l’arròs i tapa-ho amb un drap. Deixa reposar durant 5 minuts i l’arròs amb conill i llonganissa ja estarà llest per a servir. Bon profit!

Temps de cocció de l’arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts, mes 5 min de repòs.

Ingredients per 4 persones:

  • 350 g arròs Bomba ILLA DE BUDA
  • 35 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
  • 1/2 conill tallat en trossos
  • 4 llonganisses crues tallades en trossos
  • 1 litre de brou de pollastre o de verdures
  • 4 carxofes
  • 1/2 pebrot vermell picat
  • 4 tomàquets madurs ratllats
  • 1 ceba picada
  • 3 grans d’all
  • 1 copeta de vi ranci
  • Julivert fresc picat
  • 3 branques de romaní
  • 3 branques de farigola
  • Oli d’oliva i sal