CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES D’ARRÒS “BOMBA ILLA DE BUDA” ÚNIC
1 – Tenir sempre a mà de 300 ml de brou o aigua calenta addicional per si fos necessari afegir abans de finalitzar el temps de cocció.
2 – El Safrà El Tossal de Les Garrigues es pot triturar i posar-lo en 100 ml de brou calent fent una infusió, per afegir-lo en el moment d’incorporar la resta del caldo.
3 – Gaudeix dels bons moments.
Preparació:
- Mol els brins de safrà i fes una infusió en mig got d’aigua calenta.
- Posa a escalfar el brou, una vegada comenci a bullir, afegeix-li una branca de romaní i tres de farigola i baixa el foc al mínim.
- Prepara una picada d’all i julivert en un morter.
- Ratlla els tomàquets, pica la ceba i el pebrot i reserva per separat.
- Prepara les carxofes: retira les fulles externes fins a arribar a les fulles tendres, talla la punta de les fulles i pela la base, per a conservar només el cor. Talla els cors en quarts, retira la pelussa de l’interior i talla’ls en làmines fines.
- Posa la paella a escalfar a foc mitjà, afegeix-li un doll abundant d’oli d’oliva i, quan estigui calenta, incorpora la carn de conill i les llonganisses trossejades. Deixa daurar bé durant 5 minuts, afegeix sal i retira en un plat.
- Incorpora les carxofes a la paella, ofega-les durant 5 min. i retira-les.
- Sofregeix la ceba picada fins que tingui un lleuger color daurat, afegeix-li la picada d’all i julivert i remou durant un parell de minuts.
- Afegeix el vi ranci i quan s’evapori, incorpora el pebrot picat, el tomàquet ratllat, sal al gust i les carxofes. Deixa reduir a foc baix, fins que el sofregit comenci a caramel·litzar.
- Incorpora l’arròs i barreja bé. Quan l’arròs cristal·litzi, afegeix el brou i la infusió de safrà. Anivella bé l’arròs, perquè quedi tot cobert pel brou i deixa coure durant 10 min. a foc mitjà.
- Transcorregut el temps, afegeix els trossos de carn i llonganissa. Deixa coure tot junt durant 7 minuts més.
- Retira la paella del foc, col·loca dues branques de romaní sobre de l’arròs i tapa-ho amb un drap. Deixa reposar durant 5 minuts i l’arròs amb conill i llonganissa ja estarà llest per a servir. Bon profit!
Temps de cocció de l’arròs BOMBA “ILLA DE BUDA”: 16 minuts, mes 5 min de repòs.
Ingredients per 4 persones:
- 350 g arròs Bomba ILLA DE BUDA
- 35 brins de safrà El Tossal de les Garrigues
- 1/2 conill tallat en trossos
- 4 llonganisses crues tallades en trossos
- 1 litre de brou de pollastre o de verdures
- 4 carxofes
- 1/2 pebrot vermell picat
- 4 tomàquets madurs ratllats
- 1 ceba picada
- 3 grans d’all
- 1 copeta de vi ranci
- Julivert fresc picat
- 3 branques de romaní
- 3 branques de farigola
- Oli d’oliva i sal