
RECEPTA
Preparació:
Escalfa o prepara la salsa
- Si ja tens la salsa preparada, simplement escalfa-la.
- Si la vols fer des de zero, nosaltres hem utilitzat:
- 2 kg de tomàquet madur
- 3 pastanagues
- 1 ceba
- 2 grans d’all
- Elaboració:
- Trosseja tots els ingredients.
- Fes un sofregit en una olla amb oli d’oliva.
- Tritura el sofregit i després torna’l al foc per reduir-lo fins a obtenir la consistència desitjada.
Prepara l’arròs
- Omple una olla gran amb 3 litres d’aigua i porta-la a ebullició.
- Afegeix sal i les fulles de llorer.
- Quan l’aigua bulli, incorpora l’arròs i programa el temporitzador per a 12 minuts.
Fregeix els plàtans i els ous
- Escalfa oli en una paella gran.
- Pela els plàtans i talla’ls longitudinalment en dos.
- Fregeix-los pels dos costats, amb cura per no trencar-los quan els giris. Reserva’ls.
- Paral·lelament, reescalfa la salsa de tomàquet, si encara no ho has fet.
- Posa a escalfar oli en una paella on càpiguen els 4 ous i fregeix-los.
Emplata
- Quan soni el temporitzador, apaga el foc i escorre l’arròs.
- Torna’l a l’olla i afegeix un doll d’oli d’oliva verge extra.
- Emplata l’arròs a la cubana: Primer l’arròs bullit Marisma Illa de Buda, a sobre, la salsa de tomàquet, l’ou ferrat i finalment, els dos trossos de plàtan en un lateral.
Recorda
L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos, arrossos caldosos i arrossos bullits.
Ingredients per 4 persones:
- 400 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
- 500 g de salsa de tomàquet casolana
- 3 litres d’aigua
- 4 ous
- 4 plàtans no molt madurs
- 2 fulles de llorer
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Estris necessaris
- Dues olles grans: una per l’arròs i l’altre per la salsa.
- Una paella gran per fregir els plàtans i els ous.
- Ganivet i base de tall.
- Temporitzador.