Arròs a la cubana

Arrozcubana Friso Web

RECEPTA

Preparació:
Escalfa o prepara la salsa
  • Si ja tens la salsa preparada, simplement escalfa-la.
  • Si la vols fer des de zero, nosaltres hem utilitzat:
    • 2 kg de tomàquet madur
    • 3 pastanagues
    • 1 ceba
    • 2 grans d’all
  • Elaboració:
  • Trosseja tots els ingredients.
  • Fes un sofregit en una olla amb oli d’oliva.
  • Tritura el sofregit i després torna’l al foc per reduir-lo fins a obtenir la consistència desitjada.
Prepara l’arròs
  • Omple una olla gran amb 3 litres d’aigua i porta-la a ebullició.
  • Afegeix sal i les fulles de llorer.
  • Quan l’aigua bulli, incorpora l’arròs i programa el temporitzador per a 12 minuts.
Fregeix els plàtans i els ous
  • Escalfa oli en una paella gran.
  • Pela els plàtans i talla’ls longitudinalment en dos.
  • Fregeix-los pels dos costats, amb cura per no trencar-los quan els giris. Reserva’ls.
  • Paral·lelament, reescalfa la salsa de tomàquet, si encara no ho has fet.
  • Posa a escalfar oli en una paella on càpiguen els 4 ous i fregeix-los.
Emplata
  • Quan soni el temporitzador, apaga el foc i escorre l’arròs.
  • Torna’l a l’olla i afegeix un doll d’oli d’oliva verge extra.
  • Emplata l’arròs a la cubana: Primer l’arròs bullit Marisma Illa de Buda, a sobre, la salsa de tomàquet, l’ou ferrat i finalment, els dos trossos de plàtan en un lateral.
Recorda

L’arròs Marisma ILLA DE BUDA és el més adequat per a l’elaboració d’arrossos melosos, risottos, arrossos caldosos i arrossos bullits.

Ingredients per 4 persones:

  • 400 g arròs Marisma de l’Illa de Buda
  • 500 g de salsa de tomàquet casolana
  • 3 litres d’aigua
  • 4 ous
  • 4 plàtans no molt madurs
  • 2 fulles de llorer
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra

Estris necessaris

  • Dues olles grans: una per l’arròs i l’altre per la salsa.
  • Una paella gran per fregir els plàtans i els ous.
  • Ganivet i base de tall.
  • Temporitzador.