La Cuina Cadell creada per la família Fabra – Cardona, té el seu origen a l’illa de Buda a principis del segle XX. Avui li oferim, per gentilesa de César Fabra Cardona, des de el seu origen, una selecció de les seves receptes amb tradició illenca.

Amb aquesta selecció de receptes, secrets i consells, li proposem la confecció d’uns excel·lents arrossos amb el nostre ARRÒS BOMBA DE L’ILLA DE BUDA UNIC com ingredient principal, per a que pugui gaudir de les millors experiències arrossaires viatjant de la mà del César al bressol de la cuina de la taverna de Buda.

Cuina Cadell va tenir el seu origen i el seu desenvolupament als camps de l’illa de Buda per alimentar a les moltes famílies de colons que treballaven als arrossars de l’illa durant la campanya agrícola. Els camperols, menjaven al camp els arrossos i plats preparats pel Josepet del Cadell i la Vicentica de Cardona, “buderos” que regentaven la taverna “Cadell” ubicada a la masia principal de l’illa de Buda, exercint una gran funció social.

César Fabra Cardona, que va néixer a l’illa de Buda al 1957, i que segueix sent la seva llar fins als nostres dies, ens ofereix tota la seva tradició i experiència culinària per el arrelament que te a la terra, la estima a la família Borés, i a la satisfacció que li produeix veure que l’ARRÒS BOMBA de ILLA DE BUDA, amb el que tants èxits culinaris ha assolit, pot ser degustat i gaudit pels amants del bon arròs i de la nostra terra a les seves llars.

Els recursos naturals de l’Illa de Buda son inesgotables, diversos i d’una gran riquesa culinària. César es va criar entre arrossars, marisc, pesqueries, aus, fèrtils hortes a les que es conreaven tota mena d’hortalisses i fruites.

César va saber aprofitar la varietat i riquesa de fruits que l’illa ofereix per demostrar el seu mestratge culinari, creant escola, i va saltar a la fama com “Cuina Cadell” fent honor als seus avantpassats i al lloc del que mai es va separar i que el va veure néixer i créixer.

L’arròs Bomba conreat a l’illa de Buda es el protagonista dels arrossos secs i caldosos que ha cuinat als diferents famosos restaurants de les terres de l’Ebre, i que han estat gaudits per un gran nombre de persones habituals del món de la premsa gastronòmica, esportistes, artistes, excursionistes i amants del bon arròs i del bon menjar. El seu restaurant va formar part dels primers 33 seleccionats de Cataluña pel programa de TV3 “BONA CUINA”.

Actualment César Cadell desenvolupa altres activitats a l’illa, cuinant pels seus amics i assessorant-nos de forma desinteressada en l’art culinari para obtenir el màxim rendiment d’aquest arròs autèntic, de producció limitada i únic, conreat al parc natural de l’Illa de Buda.

César, un home amb molta professió, un de los pocs “buderos” que de ben segur algun dia ens sorprendrà amb un nou projecte.

Gràcies César,