Arròs galeres, sèpia i carxofa

CONSELLS PER A TOTES LES NOSTRES RECEPTES ELABORADES AMB “ARRÒS MARISMA” ILLA DE BUDA”, ÚNIC

1 - Disposar sempre a ma de 300 ml de brou o aigua calenta addicionals por si fora necessari afegir abans de finalitzar el temps de cocció.

2 - El Safrà El Tossal de Les Garrigues es pot triturar i barrejar-se amb la resta del sofregit o, 10 minuts abans, posar-ho en 100 ml de brou calent amb infusió, per afegir-ho al moment d’incorporar la resta del brou.

3 - Gaudeix dels bons moments.

Preparació:

  • Netejar les carxofes i posar-les en aigua gelada amb mitja llimona espremuda 5 minuts per evitar que s’ennegreixin.
  • Després tallar-les en 6 trossos cada carxofa.
  • Tallar la sèpia en trossos minuts.
  • En una cossola o paella posarem a fregir la sèpia a trossos, les galeres i les carxofes trossejades.
  • Afegirem triturats la ceba, les dents d’all, el tomàquet, el pebrot i el julivert.
  • Quan estigui al punt afegirem 1,2 litres del brou de peix, i quan comenci a bullir afegirem l’arròs.
  • Temps de cocció de l’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA UNIC” es de 10 minuts a foc alt i 7 a foc baix.
  • Deixar reposar 3 minuts més.

Temps de cocció de l’arròs MARISMA “Illa de Buda”: 17 minuts aproxiadament, i 3 minuts de repòs.

Ingredients per 4 persones:

  • 350 grams d’arròs MARISMA “ILLA DE BUDA UNIC”.
  • 1 quilo de sèpia.
  • 8 galeres.
  • 1 ceba.
  • 5 carxofes.
  • 2 dents d’all.
  • 3 fulles de julivert.
  • Safrà el “TOSSAL”, unes 15 brins
  • ½ pebrot vermell.
  • 3 tomàquets madurs.
  • 1,2 litres de brou de peix. Reservar 300 mil·lilitres de brou per si fora necessari afegir.
  • Oli d’oliva.
  • Mitja tasseta d’oli d’oliva.
  • Sal.